lördag, augusti 29, 2009

Gnocci med tomatsås

God lättlagad italiensk rätt som är en stor favorit i vårat hus. Blir ännu bättre dagarna efter och är därför perfekt till matlåda.


Middag för 4 personer    
Tid 45 minuter

2 burkar krossad tomat
1 gul lök
4 klyftor vitlök
4 msk olivolja
salt
peppar
socker
basilika (färsk eller torkad)
socker
200g färs (jag använder sojafärs, mannen gillar lammfärs)
champinjoner
2 paket färsk gnocci

Häll olja i en stor kasturll. Skala och dela löken i 2 halvor, skala vitlöksklyftorna, lägg all lök att fräsa i oljan utan att ta färg.
Häll på tomatkrosset, i med salt, peppar, basilika och en nypa socker.
Koka upp och låt puttra i 40 min.
Fräs färsen och klyfta champinjonerna.
Fiska upp löken och vitlöksklyftorna, släng dem.
Lägg i färs och champinjoner, låt det puttra några minuter till.
Koka den färska gnoccin i lättsaltat vatten enligt förpackningen, vanligtvis tar det ca 2 min innan gnoccin flyter upp och då är klar.
Slå av vattnet och servera med tomatsåsen. Riv gärna lite färsk parmesan över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar