tisdag, oktober 27, 2009

Pasta med kräftstjärtar

Vi har en Italiensk restaurang här brevid, de har en supergod pasta som jag blev sugen på idag. Varför inte laga en liknande själv?


Middag för 2 personer
Tid: 10 min

1 paket färsk tagliatelle
1/2 burk kräftstjärtar i lag
1 avokado
1 salladslök
1 röd chili
5 msk olivolja
Några skvättar vitt vin
Hackad färsk persilja
1-2 vitlöksklyftor
8 körsbärstomater
Babyspenat
Citron
Salt och peppar
Parmesanost



Hacka salladslöken i bitar om 2-3 cm, koka med pastan i saltat vatten i 3 minuter. Häll av vattnet.
Blanda olivolja, vin, finhackad chili, hackad persilja och pressad vitlök i en skål.
Häll över pastan och rör om.
Dela tomaterna i halvor och tärna avokadon, lägg dessa i pastan tillsammans med de avrunna kräftstjärtarna.
Värm upp, rör runt och smaka av med flingsalt och nymalen peppar.
Stek snabbt babyspenaten tillsammans med lite pressad citron och olivolja.

Servera pastan direkt tillsammans med babyspenaten, riv lite färsk parmesan över.
Gott med vitlöksbröd till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar