lördag, september 25, 2010

Lakritspannacotta

Mamma älskar lakrits, så när de kom över på middag gjorde jag denna pannacotta till henne.
Nu visade det sig att mannen tyckte att de var supergoda och ber mig skriva ner receptet så jag kan göra dem igen, så här har ni den.

6 portioner
ca 20 minuter att göra + ca 4 -5 timmar i kylen.

3 dl vispgrädde
2 dl mild naturell yoghurt
½ dl socker
½ tsk vaniljsocker
10 st Turkisk peppar godis
4½ gelantinblad
ca 200 g frusna hallon

Krossa godiset fint i en mortel.
Lägg 3 gelantinblad i kallt vatten några minuter.
Värm upp grädden tillsammans med sockret tills det nästan kokar, ta av från plattan och rör ner gelantinet tills det smälter. Rör ner det krossade godiset. Häll upp i 6 små glas.
Ställ in i kylen ca 3 timmar.

Lägg 1½ gelantinblad i kallt vatten ett par minuter.
Värm hallon med lite vatten, mosa hallonen. Sila sedan bort kärnor och fruktkött genom att pressa mot silen med en gaffel.
Värm upp hallonsaften igen, ta av från plattan och rör ner gelantinet tills det stelnat. Låt det svalna något innan du försiktigt skedar upp ovanpå de stlenade pannacottorna. Ställ i kylen någon timme så hallonspegeln stelnar.

Pannacottorna håller sig i kylen ett par dagar så du kan gärna göra dem dagen innan du bjuder på dem.
Hallonspegeln görs utan socker, det blir bättre så då pannacottan är ganska så söt.
Värm upp hallonsaften och

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar