En mild gryta med starka smaker.
Middag för 2 personer
Tid: ca 30
2 st kycklingfileér
smör
1 vitlöksklyfta
1 liten gul lök eller en purjolök
1 dl vitt vin
1 tärning hönsbuljong
1 tsk torkad rosmarin eller 1 - 2 kvistar färsk
Kalamata oliver (med kärnor)
4 lagerblad
2 tsk soja
2,5 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
Bryn kycklingfileérna i smör.
Hacka löken fint, fräs med smör i en liten traktörpanna. Häll i vin och grädde, smula i buljongtärningen. Mortla rosmarin och lagerblad och lägg i pannan. I med oliver, kryddor och soja. Lägg i de brynta kycklingfileérna. Använd gärna en ugn/stektermometer som du trär in i mitten på en av kycklingfileérna. Koka på svag värme under lock tills tempraturen är 71 grader.
Serverad till gårdagens middag med fullkornstagiatelle och ångad broccoli.
Smaklig måltid!
Läs även andra bloggares tankar om Kyckling, Pasta, Kalamata oliver
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar