onsdag, januari 14, 2009

Spenatsoppa med fetaostcremé

Måndagens middag.
Jag fann en påse fryst spenat i frysen och blev sugen på soppa.

Soppa
400g fryst spenat
3 msk smör
1 liten gul lök
2 msk vetemjöl
8 liter vatten
2 dl matlagningsgrädde
1 tärning hönsbuljong
1 tärning grönsaksbuljong
2 ägg
2 krm malen muskotnöt
salt och peppar

Fetaostcremé
100g fetaost
olivolja
peppar

Halvtina spenaten, fräs den med den finhackade löken i smöret, skickta över möjlet och rör runt. Häll på vatten och smula i buljongen, koka ca 10 minuter under lock. Koka äggen i ca 7 min. Rör i grädden och smaka av med salt, peppar och muskot. Hacka äggen och lägg i soppan.

Mixa fetaosten med olivolja och nymalen peppar till en jämn smet.

Servera soppan med en klick fetaostcremé och vitlöksbröd.

Läs mer om , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar