Risotto lagas hos oss minst en gång i veckan, supergott och enkelt att variera. Kantarellrisotton är en höstfavorit.
4 portioner
Tid: ca 35 min (kör alltid på känn och smakar av, så har inte riktigt koll...)
4 dl Arborio ris
1, 3 l vatten
2 svampbuljong
1 dl vitt vin
100 g parmesan (hel, riv själv)
2-3 vitlöksklyftor
1 gul lök
kantareller
olja
smör
2 paket halloumi
peppar
Koka upp vattnet och lös upp buljongtärningarna.
Hacka löken och lägg i stekpanna med lite olja pressa i vitlöken och fräs utan att det tar färg, lägg sedan i riset och låt det fräsa en liten stund till utan att det tar färg. Häll på buljong så det täcker riset och rör om lite då och då, när buljongen har kokat in så fyller du på med mer buljong, fortsätt så tills du har några dl buljong kvar häll på på vinet och låt det koka in, fortsätt sedan med buljongen tills riset fått lagomt tuggmotstånd. Medans du gör detta så ansa och stek kantarellerna ganska hårt i smör. När risotton börjar kännas färdig (smaka av tuggmotståndet) och buljongen kokat in så läggs den rivna parmesanen i, rör runt ordentligt och smaka av med nymalen svartpeppar och ev salt. Rör sedan i kantarellerna. Stek skivad halloumi i torr panna så de får färg på varje sida, servera genast med risotton.
Supergott med avokado/mangosallad till.
tisdag, november 03, 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar