tisdag, november 03, 2009

Mascarponekräm med bär

Det här är mannens favoritdessert, andra som smakat den stämmer in i hans mmm:anden.
Väljer du andra bär så ha gärna med någon som är lite syrlig, Physalis fungerar utmärkt.

4 portioner
Tid: 10 min + 1 timme i kylen

125 g mascarpone
1 ägg
½ dl rörsocker
frysta blåbär
frysta hallon
2 passionsfrukter

Vispa äggulan med sockret ordentligt, vispa sedan ner mascarponen. I en annan bunke vispar du äggvitan så hårt att du kan vända bunken upp-och-ner. Vänd sedan ner äggvitan i mascarponesmeten, blanda ordentligt men rör inte mer än nödvändigt.
Tina bären, eller ta färska om det är säsong. Lägg hallon i botten av ett litet klart glas eller liknande, lägg på en sked mascarponekräm och bre ut så det täcker hallonen, lägg sedan ett lager blåbär och sen ett lager till med mascarponekräm. Ställ glasen i kylen en timme eller mer. Vid servering lägger du innehållet från en ½ passionsfrukt på topen i varje glas.

Den här storleken på desserten brukar räcka då väl, men vill du ha större portioner eller fler går det utmärkt att dubbla receptet.

Supergott med ett glas vitt vin, vi gillar Marqués de Riscal (nr 6001), eller en espresso.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar